Funda çayının faydalarının başında, zayıflatıcı etkisi gelir. Günümüzde pek çok insan funda yaprağından hazırlanan bu çayı, zayıflamaya yardımcı olması için tüketse de aslında funda çayının pek çok faydası vardır. Funda çayının nasıl hazırlandığını ve zayıflama konusunda gözle görülür bir etki sağlamak için nasıl tüketilmesi gerektiğini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin. Funda Çayı Nasıl Hazırlanır? […]
Funda çayının faydalarının başında, zayıflatıcı etkisi gelir. Günümüzde pek çok insan funda yaprağından hazırlanan bu çayı, zayıflamaya yardımcı olması için tüketse de aslında funda çayının pek çok faydası vardır.
Funda çayının nasıl hazırlandığını ve zayıflama konusunda gözle görülür bir etki sağlamak için nasıl tüketilmesi gerektiğini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.
Funda Çayı Nasıl Hazırlanır?
Funda yaprağı, Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yetiştirilebilen bir bitki türüdür. Bu nedenle funda çayı hazırlamak için gereken funda yaprağını temin etmek son derece kolaydır. Funda yaprağını evinize en yakın aktardan kolaylıkla temin edebilirsiniz. Funda yaprağını aldıktan sonra funda yaprağı çayı hazırlamak için yapmanız gereken sırasıyla şöyledir:
Funda suyu içenler, içerisine bal ilave ederek çayın tatlanmasını sağlayabilirler. Bu, şeker ihtiyacınızın da giderilmesine yardımcı olacaktır.
Funda çayı zayıflatır mı diye merak edenler için belirtelim, funda çayı düzenli olarak tüketildiğinde zayıflamaya ve ödem atmaya yardımcı olur. Ancak en çok bilinen özelliği bu olmasına karşın funda çayının birçok yararı daha vardır. Dilerseniz şimdi de, funda çayının vücuda ne gibi yararları olduğuna değinelim.
Funda Çayının Faydaları Nelerdir?
Düzenli olarak tükettiğiniz funda çayının yararlı etkilerinden bazıları şunlardır:
Funda yaprağı çayı aç mı tok mu içilir diye düşünenler için de yanıt son derece basit. Çok aç olmadığınız sürece funda çayınızı günün her saati rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bunun dışında funda yaprağına alerjisi olanların bu çayı tüketmesi sakıncalıdır. Funda yaprağına alerjiniz olup olmadığını anlamak için de, doktorunuza danışabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Chia Çayı Nasıl Yapılır, Kullanımı ve Faydaları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.